måndag 14 juli 2014

When in Greece!

Igår kväll så tyckte Lars att vi skulle utnyttja vår bil en sista gång genom att åka upp i bergen till en liten by som heter Maritsa.

Han menade att byn skulle se ut som en typisk grekisk by men små gulliga gränder i kullersten och vitblåa grekiska små hus.

Byn fanns knappt på kartan och vägarna dit var typ byggda på 40 talet utan räcken och stup rakt ner. I bäcksvart mörker så kom vi i alla fall fram till byn och det visade sig att detta INTE är en tusiststad!

Inte en enda turist syndes till på långa vägar och grekerna tittade på oss undrande när vi körde upp med bilen och hoppade ut. Här kändes det lite som att vara en fisk i en flasburk eller bakterie under ett förstoringsglas, ja ni förstår!

"Vad spännande att se hur grekerna egentligen bor!" Hojtade Lars (medan jag försökte leta mig åt närmsta nödutgång).

Vi kom fram till en restaurang som var fullsmockad med greker. "Här måste det alltså vara den bästa maten!" Tyckte Lars. "Här äter vi!"

När vi bad servitören om menyn sa servitören:
"We don't have any menu's here, but we have good food. If you pay 10 euro each and I bring you drinks and food".

Sagt och gjort. Vi betalade alltså 10 euro var (ca 94 svenska kronor) och innan vi visste ordet av så hade vi nio små rätter framför oss. Jag fick en kanna med hembränt vin. Detta var alltså den riktiga grekiska maten! Lever, bläckfisk, konstiga köttbullar... När vi var proppmätta och skulle betala notan kom ännu fler rätter!  Man måste alltså säga stopp annars fortsätter de komma med mat och dryck!

Eftersom mat och dryck alltså gick alltså på 20 euro totalt, så vi dricksade ordentligt!  Supertrevlig servitör,  god mat och häftig upplevelse. Rekommenderas "When in Greece"


Till vänster, bläckfisk med sugpropparna kvar på: